Jack Bosters van ‘t Wagenhuis: ‘Als mijn gasten blij zijn, ben ik dat ook’
Het leven vieren. Dat is kort samengevat de missie van Jack Bosters, eigenaar van café en restaurant ‘t Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer. En corona? Die krijgt hem en zijn team niet zomaar klein. De uitbater van deze gezellige plek voor jong en oud vertelt met passie over zijn ondernemersavonturen.

Nog nét in Brabant, tegen Zeeland aangeplakt, maar te ver van ‘de grote stad’: welkom in Nieuw-Vossemeer. De glimlach op Jacks gezicht verraadt het geluk dat hij voelt op deze plek, ‘t Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer. Jack: “Het mooie hier is dat we echt een dorp met karakter zijn. We liggen te ver van een grote stad vandaan om leeg te lopen; mensen die hier wonen, blijven het liefst lekker in het dorp hangen. Een terrasje pakken, een hapje eten. In dorpen die tegen een stad aan liggen, zie je dat ze concurreren met die grotere stad. Terwijl bij ons, in Nieuw-Vossemeer, de gezelligheid nooit is verdwenen.”

Van de wieg tot het graf
Inmiddels runt Jack alweer veertien jaar ‘t Wagenhuis, een plek waar jong en oud welkom zijn. “In dat eerste jaar hebben we de hele boel verbouwd. We hadden slechts een paar stoeltjes buiten staan, maar nieuwsgierige toeristen wisten ze te vinden. En het mooiste was: de zomer erop kwamen ze allemaal terug. Al snel bleek deze plek een schot in de roos. Inmiddels staan mensen soms in de rij voor een stoeltje.” Gelukkig is het aantal zitplekken inmiddels behoorlijk uitgebreid, dankzij de gezellige tuin van ‘t Wagenhuis, wederom helemaal opgeknapt door Jack en zijn vrouw Anja. “We hebben een barretje gemaakt, loungebanken weggezet, gewone stoeltjes… Eigenlijk om het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken. Ik zeg altijd: hier kan alles. Van de wieg tot het graf. We hebben in ‘t Wagenhuis dan ook zowel doopfeesten als uitvaarten. We vieren hier het leven, dat is zo ongeveer mijn eigen motto ook.”

Soep voor het hele dorp
Zelfs nu, in coronatijd, klaagt Jack niet. “Je kunt bij de pakken neer gaan zitten, maar daar wordt niemand beter van. Wij hebben met het team meteen gekeken naar wat er wél kon in de tussentijd. Daarop besloot ik grote pannen soep te maken en dit met het hele team rond te brengen bij mensen in het dorp die het kunnen gebruiken. Dat gaat dan niet alleen om het eten dat we verspreiden, maar ook om het sociale aspect. Mensen waren blij dat ze weer even een babbeltje konden maken met iemand.” In de tussentijd nam Jack met zijn collega’s de hele tent onder handen, alles werd opnieuw geschilderd. En toen hij hoorde dat de terrassen weer open mochten? “We deden een vreugdedansje! Ik hoor om me heen van collega’s dat ze alsnog balen van bijvoorbeeld het maximum aantal tafeltje of de vroege sluitingstijden. Maar ik zie het juist als weer een lichtpuntje. Stap voor stap gaan we weer naar hoe het hoort te zijn.” Hij lacht: “Na al dat thuisbezorgen moest ik er wel weer even aan wennen weer iets op een bord te serveren. Ik weet nog dat ik gekscherend tegen een collega zei: ‘wat is dit ook alweer?’, wijzend op een bord.”

Nieuwe aanwinst: E-choppers
En corona bracht nog iets moois naar ‘t Wagenhuis: e-choppers. Milieuvriendelijke scooters die geen geluid maken. Een uitje dat zeker in deze coronatijd erg populair blijkt. Jack: “We hebben mooie routes uitgezet in de omgeving, waarmee je je echt even op vakantie waant. Zelfs als je hier vandaan komt. Het is hier echt prachtig, en als mensen met een glimlach terugkomen na een ronde op de e-chopper, ben ik écht blij. Daar doe je het voor.”

www.wagenhuis.nl

juni 2021