Carlijn van Alphen runt B&B Studio SIS in Steenbergen: ‘We vergeten soms met z’n allen hoe mooi we hier wonen’
Het ondernemen is haar met de paplepel ingegoten. Het in de watten leggen van gasten is wat zij het allerliefst doet. En stilzitten, daar doet ze niet aan. Maak kennis met Carlijn van Alphen, 26 jaar en opgegroeid in een gezin vol ondernemers, waaronder Carlijn zelf nu ook! Zij is trotse eigenaresse van B&B Studio SIS in Steenbergen.

Tijdens haar studie Bedrijfskunde heeft Carlijn een bijbaan in een vakantiepark waar ze kennismaakt met de wereld van recreatie en erachter komt dat ze hier onwijs blij van wordt. Na haar afstuderen begint ze aan een nieuwe baan. Maar na een tijdje begint er iets te kriebelen: ze wil haar ambitie kwijt in het ondernemen én recreatie. Tijdens haar tweede baan in loondienst komt er een kans op haar pad, die ze met beide handen aangrijpt en waarmee ze haar entree maakt in de wondere wereld van het ondernemen!

Van spijkerbroekenwinkel naar bed & breakfast
In oktober 2020 opent Carlijn de deuren van haar Bed & Breakfast Studio SIS, oftewel: Slapen in Steenbergen. Een oude spijkerbroekenwinkel die zij heeft omgetoverd in zeven spiksplinternieuwe studio’s met elk een eigen keuken, perfect voor twee personen. “Ik verzorg het ontbijt, poets de kamers en verschoon de bedden. Ik doe alles zelf en sta zeven dagen per week voor de gasten klaar.” Carlijn lacht: “Maar gelukkig helpt mijn moeder met de wasjes draaien.”

Een ontbijt met een verhaal
“Het leuke van een bed en breakfast is dat je veel verschillende mensen ontmoet.” Carlijn vertelt dat ze sinds haar opening in oktober al veel terugkerende gasten heeft ontvangen. Van zakelijke gasten tot mensen die er genieten van de Brabantse Wal. “Op dit moment heb ik een gast die hier tien dagen verblijft omdat hij wordt ingehuurd door een bedrijf in de omgeving. We maken elke ochtend even een praatje als ik het ontbijt breng.’’ Met een glimlach vertelt ze “Je bouwt een band op met je gasten. Dat vind ik echt heel leuk en bijzonder.”

Carlijn woont zelf ook in de B&B, waardoor haar gasten altijd bij haar terecht kunnen en ze het gevoel hebben dat er iemand is. De gasten komen Carlijn ook regelmatig op het idyllische binnenplein tegen van de B&B waar een gezellig praatje niet kan ontbreken.

Het vakantiegevoel in Steenbergen
Door de ligging aan de haven ervaar je meteen dat heerlijke vakantiegevoel. “In de zomer is het gezellig druk met mensen.” Niet alleen de ligging aan de haven, maar ook de ligging van Steenbergen maakt voor Carlijn het verschil. “Je bent zo in Breda, Rotterdam of Antwerpen, maar natuurlijk ook op de Brabantse Wal!”

“We vergeten soms met z’n allen hoe mooi we hier wonen, de omgeving hier is écht prachtig!” Carlijn raadt haar gasten dan ook zeker een wandeling op de Dintelse Gorzen aan waarin je oog in oog kan komen te staan met Schotse Hooglanders en daarna neer kan strijken bij het haventje van de Beneden Sas. “Óf een middagje Willemstad of een rondje Fort de Roovere.” Ze heeft regelmatig gasten die de Floris de Vijfde route lopen, een wandelroute van zo’n 250 km, die van het noorden naar het zuiden loopt en eindigt in Bergen op Zoom. “En mijn B&B ligt precies op de route, de ideale tussenstop!”

Een onbemande winkel
In april 2022 opent zij nóg een paar deuren, of beter gezegd een winkel zonder deuren, genaamd De Boertiek. Een onbemande winkel waarin je verse streekproducten van de boer kunt scoren uit de automaat. Via een touchscreen kies je voor een product, betaal je contactloos en middels een lift krijg je zo je aardbeien, vers van het land. Nee, Carlijn zit absoluut niet stil!

www.slapeninsteenbergen.nl

juni 2022