‘Wakker worden op een vlot: dat is toch magisch?’ 
Slapen op een vlot, trouwen op een unieke locatie aan het water, teamuitjes in de natuur, een escaperoom in bunkers uit de Tweede Wereldoorlog… Jeroen Akkermans van het familiebedrijf Akkermans Leisure & Golf heeft het allemaal voor je. Op ook nog eens een prachtige locatie: De Heen in de gemeente Steenbergen. In het hart van de Brabantse Wal. We spraken met de gedreven ondernemer over deze plek en hoe dit bedrijf uitgroeide tot een landelijke trekpleister.

Jeroen, aangenaam! Hoe komt het dat er hier, bij Akkermans Leisure & Golf, bezoekers uit heel Nederland rondlopen inmiddels?
Jeroen: “Daar is mijn vader mede schuldig aan. Hij besloot dertig jaar geleden om naast zijn boerenbedrijf ook toeristen welkom te heten. Deze plek leent zich daar perfect voor: het is er prachtig en ruimtelijk!”

Wat maakt deze plek, Natuurpoort Benedensas, voor jou dan zo mooi?
Jeroen: “Het is natuurlijk subjectief wat je mooi vindt, maar voor mij zit deze plek vol met goede herinneringen. Ik groeide hier op en ken dit gebied nog van voor de bouw van de Philipsdam, toen je hier het getij nog had. Ik weet nog goed dat ik met mijn ouders regelmatig kreukels ging rapen. Die herinneringen zijn me dierbaar, zeker met de wetenschap dat het gebied in al die jaren zo veranderd is. Het getij is met de overgang van zout naar zoet water verdwenen en het landschap heeft plaatsgemaakt voor veel bomen. Ik kan niet zeggen dat het een mooier is of was dan het ander. Zoals deze plek nu is, vind ik het namelijk óók prachtig. De Schotse hooglanders die hier door de natuur banjeren… Dat is toch gaaf?”

En toch is dit stukje West-Brabant landelijk nog geen heel bekende plek…
Jeroen: “Dat klopt, al trekt dat gelukkig wel aan. Het is haast zonde als mensen niet weten hoe mooi dit stukje Nederland is. De mensen die het wel ontdekken en hier voor het eerst komen, reageren altijd verrast. Nagenoeg iedereen vindt het hier prachtig.”

En jullie dragen daaraan je steentje bij, met zoveel leuks voor toeristen die hun weg vinden naar deze plek. Slapen op een vlot bijvoorbeeld: te gek!
Jeroen: “Ja, grappig he? Mijn vader heeft dat in de jaren 90 bedacht en opgezet. Toen bestond dat in Nederland nog niet, hij had het gezien in Zweden. Inmiddels is ook in Nederland het fenomeen bijzonder overnachten steeds meer in trek. Mensen willen steeds meer een beleving bij een weekendje weg of een vakantie. Ik snap dat wel. Als ik terugdenk aan mijn nachten op het vlot… Ik ben een ochtendmens, dus het liefst open ik het zeil van de tent voor dag en dauw. Dat moment wanneer ik het tentdoek open, de zon langzaam zie opkomen, het water hoor kabbelen en ik alleen de vogels nog hoor fluiten heeft iets magisch.”

Dankzij je vader is Akkermans Leisure & Golf dus eigenlijk uitgegroeid tot het bloeiende bedrijf dat er nu staat. Want jullie doen nog veel meer dan het kampeervlot, toch?
Jeroen: “Jazeker. We hebben ook het restaurant en huiskamercafé Beneden Sas. Dat ligt op een unieke plek aan het water en middenin de natuur. Veel stellen besluiten hier te trouwen, aan het water. Verder hebben we ons terrein waar veel groepsuitjes worden gehouden. Sinds afgelopen voorjaar hebben we dat aangevuld met een adventure golfbaan. Een soort minigolf, maar dan met veel meer beleving. En we hebben onze bunker escaperoom: een escaperoom in echte bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Door zoveel verschillende dingen is het voor ons als ondernemers soms wel eens lastig onze focus op het juiste te houden. Maar nu, met corona, zijn we juist blij dat we niet op één product wagen. Dat we niet alleen maar groepsuitjes faciliteren, want dat ligt nog altijd even stil. Maar er kan inmiddels weer gekampeerd worden op het vlot, de escaperoom wordt weer ingezet en de nieuwe golfbaan is een ideale plek voor gezinnen. Een crisis is nooit leuk, maar tegelijkertijd ben ik ervan overtuigd dat het de creatiefste ideeën boven brengt. Over de toekomst van ons bedrijf maak ik me geen zorgen. Een plek die zo mooi is als deze, verdient de aandacht die het nu krijgt van bezoekers".

www.akkermans.com

2019