‘Als je een camping op deze plek op de Brabantse Wal runt, is het belangrijk dat je het goed verzorgd voor elkaar hebt’
Als jongeman is Frans al één met het familiebedrijf in De Heen. Van oorsprong een boerenbedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot camping, pannenkoekenboerderij en chaletpark De Uitwijk waar mensen kunnen overnachten, dineren in de orangerie en waar kids genieten van een speelparadijs. Hoog tijd voor een goed gesprek met Frans over hoe hij deze prachtplek in De Heen op de kaart heeft gezet.

Wat een warm welkom hier in De Heen. Hoe is het om op deze plek op de Brabantse Wal te ondernemen?
Frans: “Heel eerlijk: het heeft lang geduurd om op deze plek op de Brabantse Wal bestaansrecht te krijgen. We zijn klein begonnen, we werken keihard, maar altijd met een stip op de horizon dat we er koste wat kost een succes van willen maken. Daar plukken we nu de vruchten van! We merken dat de horeca een regiofunctie heeft. Mensen komen al fietsend langs voor een bakje koffie, gasten uit de jachthaven schuiven aan voor de lunch of mensen woonachtig in de regio maken een reservering voor het diner. Op de camping zelf overnachten gasten uit heel Nederland, maar ook veel Belgen. Daarnaast hebben we veel vaste gasten die elk jaar opnieuw een plekje op de camping reserveren.”

Hoe zorg je ervoor dat gasten hier een onvergetelijke tijd beleven?
Frans: “Wat ons betreft begint dat gelijk al bij binnenkomst. Onze camping ligt toch meer afgelegen, aan een klein dorp. Wij willen gasten zodra ze het terrein oprijden verrassen! Het is dan ook extra leuk als we een lofzang van mooie woorden mogen ontvangen. Van mensen die verbaasd zijn hoe goed het vele groen is onderhouden, hoe schoon het sanitair is, maar ook hoe verzorgd ze het terrein vinden. Het geeft waardering als mensen zien dat je hiervoor het hele jaar door je best doet.”

Je runt dit familiebedrijf samen met je broer. Nog steeds een familiebedrijf dus! Hoe is deze samenwerking voor jullie?
“Doordat we zo groot zijn geworden heb je elkaar ook echt nodig! Hoewel we nooit meer dan twee weken vrij nemen, is het toch fijn dat als het gebeurt je het bedrijf kun achterlaten bij iemand van je eigen bloed. Dat geeft meer rust. We doen wel allebei ons eigen ding in het bedrijf. Waar mijn broer zich meer bezighoudt met de camping, sta ik vooral in de keuken. Op een drukke avond kunnen er gerust 150 reserveringen gepland staan. Heel het erf staat vol met auto’s en dan gaan we er weer tegenaan! Gelukkig doen we dit samen met ons personeel en kunnen we daardoor de drukte goed ondervangen. En de kwaliteit bieden die gasten van ons gewend zijn.”

Jullie hebben hier wel een heel bijzonder plekje van gemaakt! Wat is volgens jou de key to succes om een camping op deze plek te runnen?
“Blijven vernieuwen en nieuwe kansen pakken! Een paar jaar terug is de jachthaven even verderop flink uitgebreid qua aantal ligplaatsen. We merken dat sindsdien steeds meer dagjesmensen ons restaurant bezoeken. Hoewel we een pannenkoekenrestaurant zijn, hebben we het menu enorm uitgebreid. Met gerechten van de grill, verschillende soorten vis, vitello, carpaccio, maar ook goede maaltijdsalades. Als de vraag daar is, spelen wij erop in. Zo ook toen we meer verjonging op de camping wilden. We hebben geïnvesteerd in allerlei speeltoestellen, een airtrampoline, dat vinden kids helemaal te gek. Nu zien we dat steeds meer jonge gezinnen onze camping bezoeken: samen op avontuur in de natuur!”

www.de-uitwijk.nl

mei 2020