Marie-Louise: 'Logeren in een wijnvat. Wie wil dat nu niet?’                                                                                     
Overnachten in wijnvaten, Finse kota’s en luxe domes: bij camping Costa Kabrita in Huijbergen kan het allemaal. Een bijzonder plekje op de Brabantse Wal. De plek waar Marie-Louise Nelen met ontzettend veel plezier samen met haar gezin onderneemt. En ondernemen, dat doen ze zeker. Om de haverklap hebben ze hun gasten weer iets nieuws te bieden…

Hoe blijven jullie vernieuwen met de camping op deze plek?
“Meer dan 52 jaar komen hier al kampeerders naartoe. Wat begon met een paar tentjes achter op het weiland is inmiddels uitgegroeid naar een camping met 50 plaatsen. Waar mijn man zich vooral bezighoudt met onze boerderij, richt ik me als mensenmens op de camping. Zo ontdekten we op de recreatiebeurs de vele mogelijkheden van een camping. ‘Bijzonder overnachten’ daar zijn we ons op gaan richten. Logeren in een wijnvat, wie wil dat nu niet? Naast de wijnvaten bieden we overnachtingen aan in Finse kota’s en een luxe dome met eigen sanitair, een heerlijk bed en uitzicht op de sterrenhemel.”

Dat klinkt overweldigend! Hoe reageren jullie gasten op deze bijzondere overnachtingen?
“Gasten zijn steeds vaker op zoek naar een bijzondere beleving. We zien dat het overnachten op deze unieke plekken aanslaat. Er komen veel mensen uit de stad, die even back to basic willen. Ze omarmen de natuur in deze unieke omgeving van de Brabantse Wal en maken lange wandelingen. Wat zo leuk is aan mijn rol op de camping: ik zie hier zoveel mensen. Ieder met een eigen verhaal. Een eigen beleving. Dat maakt het leven hier op de camping heel leuk en gevarieerd.”

Hoe verwijzen jullie de gasten naar de bijzondere plekjes op de Brabantse Wal?
“Al onze gasten kunnen gebruikmaken van een applicatie op hun telefoon die wij up-to-date houden. Mensen die hier voor hun rust komen die pakken een boek uit onze bibliotheek en gaan lezen. Maar het merendeel van onze gasten komt hier naartoe om iets te kunnen ondernemen. Via de applicatie houd ik ze op de hoogte van activiteiten in de omgeving: van een lichtstoet tot de Maria Ommegang of een plaatselijke braderie. Maar ook van alles wat er in de omgeving te bezoeken is: restaurants, winkels en musea. Hier komen bezoekers van jong tot oud met diverse interesses. Zo is er voor een ieder wat wils.”

Wat hebben jullie gasten op de camping te bieden?
“Een deel van de camping ligt in het bos, dat vinden vooral mensen uit de stad heel uniek. Er zijn gasten die juist een plekje in de zon aanbidden, terwijl anderen de natuur en de schaduw omarmen. Zo kan iedereen z’n favoriete plekje kiezen. We zijn volop in ontwikkeling en hopen hier nog heel lang te blijven ondernemen.”

www.costakabrita.nl 

april 2020