Champagne en houtvuur: welkom bij camping Buiten aan de Baak in Steenbergen
Het contrast kan bijna niet groter: van hartje Rotterdam naar de natuur rondom Steenbergen. Toch is het voor Dagmar en Coen puur een droom die is uitgekomen. Inmiddels runnen ze aan de Kruislandsedijk camping Buiten aan de Baak, inclusief safaritenten én een sfeervol terras waarop je je in het buitenland waant…

Van Rotterdam naar… Steenbergen
Of ze wel eens eerder hadden bedacht dat ze ooit een camping zouden runnen? Nee, helemaal niet, zelfs. Dagmar en Coen hebben beiden een prima leven in Rotterdam, inclusief mooie baan, als de camping op hun pad komt. Dagmar: “We wisten wel dat we ooit iets voor onszelf wilden gaan doen, maar wat precies en wanneer… Dat was nog een raadsel. We waren niet eens echt op zoek toen ik op Funda dit huis met de camping voorbij zag komen. Diezelfde dag zijn we in de auto gesprongen om te gaan ‘gluren’ wat het nu eigenlijk was.” Coen: “Ik kom oorspronkelijk uit Hoeksche Waard, al iets meer hier in de buurt. Maar we woonden samen alweer enkele jaren in Rotterdam-Noord, dus het contrast was aardig groot.” Dagmar: “Vanaf het allereerste moment dat we hier neerstreken, viel er een soort deken van rust over ons heen. Alsof we de ruimte en de natuur al die jaren iets teveel gemist hebben om ons heen.”

Camping Buiten aan de Baak ligt aan rivier De Baak, waarop gasten kunnen suppen of gewoon van het water en een mooie zonsondergang kunnen genieten op de steiger. Dagmar en Coen zijn ervan overtuigd: deze plek is perfect om even helemaal tot rust te komen. “Ons doel is dan ook dat ieders vakantie hier meteen begint. Wij willen onze gasten volledig ontzorgen en ze een leuke tijd geven.” In het kader daarvan heeft het stel het terras en de bijbehorende bar volledig omgetoverd. Ook binnen is de ‘Bar aan de Baak’ een pareltje geworden. Coen: “Alle houtelementen vormen een mooi geheel met de natuur.” Dagmar: “Het gebouw doet dienst als bar, maar kan ook worden afgehuurd voor workshops, vergaderingen of feesten.”

Champagne en houtvuur
De enthousiaste ondernemers zijn zichtbaar trots op wat ze in korte tijd hebben weggezet. Dagmar: “Ik keek vaak naar het programma Ik Vertrek en droomde jarenlang over een camping in Frankrijk. Maar dan liet ik er een rekensommetje op los en dacht ik alleen maar: dit kan niet rendabel zijn… Dat idee heb ik daarom laten varen. Grappig dat het nu alsnog een camping is geworden! Maar niet sec een camping, daar zijn wij te ondernemend voor. Coen en ik bedenken steeds weer nieuwe ideeën die we aan de camping kunnen toevoegen. Champagneproeverijtjes, koken op houtvuur, kanovaren… Voor groepen stellen we zelfs hele activiteiten samen op maat. Er kan hier zoveel, maar alles wat we doen is buiten. Dat doet een mens goed, ons ook!”

www.buitenaandebaak.nl

juli 2021