De Brabantse Wal is dit seizoen maar liefst vier nieuwe fietsroutes rijker! Stap met het hele gezin op de fiets, fiets op de grens van twee provinciën of Beleef het Waterpoortgebied. Kortom: ontdek de Brabantse Wal op de fiets! 

Voor jong en oud
Ontdek Bergen op Zoom op de fiets! Met leuke en leerzame afstappunten onderweg is deze route van 25 km geschikt voor het hele gezin. Gezellige terrasjes, bijzondere winkeltjes, pittoreske steegjes en een schitterend middeleeuws stadspaleis. Maar ook een strand en boulevard, paarse heidevelden en uitgestrekte bossen. Dat is Bergen op Zoom: een historische vestingstad, gelegen aan het water en in het groen. Ontdek het allemaal tijdens deze fietsroute geschikt voor het hele gezin! Fiets jij gezellig mee?

Fietsroute Waterpoort Bergen op Zoom
Op woensdag 27 juli is de nieuwe Beleef Waterpoort fietsroute Rondje Bergen op Zoom gelanceerd. Met deze route fiets je langs de mooiste plekjes in en rond Bergen op Zoom. Je start bij natuurpoort Lievensberg en komt langs de Bergse Heide, Fort de Roovere en via het historische stadscentrum fiets je naar de Kraaijenberg. Vergeet vooral niet af te stappen bij de vele boerderijwinkels. De route is nummer zeven in het rijtje Beleef Waterpoort fietsroutes (Steenbergen, Halderberge, Moerdijk, Flakkee, Tholen-Oost en West). De routes zijn op basis van knooppunten, waardoor je de routes kunt combineren of uitbreiden.

Fietsplezier op de grens van twee provinciën
Deze ZeBra-routes voeren je zoals de naam al aangeeft door zowel Zeeland als Brabant. Het gebied waar Zeeland en Brabant aan elkaar grenzen is prachtig en uniek. De ruige kust met dijken en bruggen en de prachtige bossen. Reden genoeg om de fietsnetwerken tussen Reimerswaal, Tholen en de Brabantse Wal aan elkaar te verbinden.

De routes werden op 4 augustus feestelijk geopend door de wethouders van de vijf gemeenten. Om twee bijzondere gebieden met elkaar te verbinden, zijn de ZeBra-route Noord en Zuid ontwikkeld. De wethouders van de Brabantse Wal, Dominique Hopmans (Bergen op Zoom), Maurice Remery (Steenbergen) en Rainier Schuurbiers (Woensdrecht) laten weten: “We zijn erg blij met de nieuwe fietsroutes. Het is leuk en verrijkend om al fietsend bij de buren te gluren. De Brabantse Wal heeft een unieke ligging en dat laat deze route goed zien. Het is voor vele fietsliefhebbers een verrassende route langs de bossen, polders, heuvels en erfgoed van de Brabantse Wal, in combinatie met het Zeeuwse landschap. We nodigen bezoekers en bewoners van harte uit om op de fiets te stappen en te genieten van deze prachtige route en afwisselende omgeving. We kijken ook uit naar meer gezamenlijke projecten waarin we recreanten verleiden om over grenzen heen te recreëren.”  

GPX
Wat ook nieuw is dit jaar.... is de route-module op de website. Heb je een GPX-viewer op je telefoon? Download de GPX-bestanden en je telefoon wijst je de weg. Liever een hardcopy? Haal je favoriete fietsroute gratis op bij VVV Brabantse Wal en neem gelijk een leuke knooppunter mee.