Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 13 augustus

Wandelconcerten Sint Gertrudiskerk

In het muziekaanbod van de Gertrudis Cultuurstichting (GCS) zijn er in de Gertrudiskerk van Bergen op Zoom op de zaterdagen 9 juli tot 13 augustus om 13.15 uur orgelbespelingen van ongeveer 45 minuten, zogenaamde “Wandelconcerten” geheten.

Bezoekers kunnen het hele concert of een deel ervan beluisteren. Men kan zittend de muziek beluisteren, maar ook “wandelend” kan men dat doen terwijl men de kerk en de inventaris bezichtigt of één van de tentoonstellingen bekijkt.

Zaterdag 9 juli zal de eerste orgelbespeling plaatsvinden door Janno den Engelsman, de organist-titularis van de Gertrudiskerk. Hij zal het Ibach-orgel bespelen in een programma met toegankelijke werken van Johann Kuhnau, Johann Sebastian Bach, William Walton en Jacques Nicolas Lemmens.
De organisten komen uit het hele land: zaterdag 16 juli is het de beurt aan Willeke Smits, organist uit Leiden.
Op zaterdag 23 juli speelt Matteo Imbruno (Amsterdam)
30 juli …

Op zaterdag 23 juli speelt Matteo Imbruno (Amsterdam)
30 juli is het de beurt aan Ton van Eck (Haarlem)
6 augustus speelt Margreeth de Jong (Middelburg)
Op 13 augustus Corné Jopse uit Sint-Maartensdijk

De gebruikte kerkingang is die onder de toren aan de zijde van de Grote Markt. De entree is gratis.

• Gratis