Rondleiding Fort de Roovere

Fort de Roovere is onderdeel van de West Brabantse Waterlinie. Vanaf 1628 heeft deze waterlinie weerstand geboden aan meerdere Europese legers. De forten Moermont, Pinssen, de Roovere en Henricus, Halsters Laag, de Liniewal en het Ravelijn vormden samen de verdedigingslinie. Fort de Roovere is onlangs in ere hersteld. Langs de aarden wallen en grachten zijn mooie wandelroutes uitgezet. Samen met Stadsgidsen Bergen op Zoom (SBM) biedt VVV Brabantse Wal je de mogelijkheid een wandeling te maken over Fort de Roovere. Je passeert tijdens deze wandeling vele restanten van Franse loopgraven. Voor groepsbezoeken kun je contact opnemen met VVV Brabantse Wal. Voor individuelen zijn er op gezette tijden rondleidingen o.l.v. een gids. Raadpleeg de Evenementenkalender voor de data.

Een bijzonder kunstwerk is de loopgraafbrug. Het ontwerp wordt in binnen- en buitenland geroemd. Je loopt door het water en je voeten blijven droog! In combinatie met de uitgebreide kennis van de gids van SBM, is een bezoek aan Fort de Roovere een hele ervaring! Na afloop van de wandeling is het heerlijk toeven met een hapje en een drankje bij De Schaft, het Informatiecentrum op het fort.

Omdat de rondleiding grotendeels in het bos is, is stevig schoeisel noodzakelijk. Hiernaast wordt geadviseerd om een lange broek te dragen i.v.m. brandnetels.

Inclusief
bezoek en rondleiding

Tijd
1,5 uur

Aantal Personen
minimaal 10

Prijs
€ 30,- basistarief t/m 10 personen
€ 3,- p.p. vanaf 11 of meer personen
€ 1,50 p.p. kinderen t/m 12 jaar

Meer informatie over de organisatie en andere arrangementen van deze aanbieder kun je vinden op http://www.stadsgidsen-bergenopzoom.nl/
 
Exclusief reserveringskosten. Op al onze reserveringen zijn de Algemene VVV Voorwaarden van toepassing.