Voor een overnachting op de Brabantse Wal kun je terecht bij accommodaties in elke categorie en prijsklasse. Denk aan een luxe hotel, een knusse bed & breakfast, een gezellige familiecamping of een volledig uitgeruste bungalow. Maar wil je eens een keer héél anders dan anders overnachten? Op de Brabantse Wal zijn er ook een aantal onvergetelijke en originele overnachtingsmogelijkheden. Wat dacht je van Vlotkamperen of overnachten op een ecovlot in De Heen? Ervaar het zelf!

Vlotkamperen
Slapen op het water, genieten van de rust. Je verblijft op je eigen kampeervlot. Rustig dobberend, ver weg van alle drukte. Je geniet van de vogels om je heen en van het wiegende riet. De zon zag je nog nooit zo mooi onder gaan. Dit is vakantie op zijn mooist. De vlotten liggen verscholen in het riet van de Steenbergse Vliet. Hier kom je direct het monumentale sluizencomplex Beneden Sas tegen dat grenst aan natuurgebied de Dintelse Gorzen. Een vakantie op een kampeervlot is een unieke ervaring. Het kampeervlot bestaat uit een zeer degelijke vlotconstructie. De vlotten zijn 25 vierkante meter groot, met daarop een houten hut van 12,5 vierkante meter. De vlotten liggen op ruime afstand van elkaar, zodat je voldoende privacy hebt. Voor info en beschikbaarheid klik verder.

Ecovlotten
Liever iets meer comfort? Kies dan voor een ecovlot. Ook deze zijn gelegen aan de Steenbergsche Vliet in De Heen, aansluitend aan het terrein van Jachthaven De Schapenput. De vlotten zijn geheel duurzaam gebouwd, zijn niet voorzien van stromend water en elektriciteit, op de vlotten is een blokhut geplaatst om te overnachten. De vlotten zijn alleen te voet bereikbaar en liggen in een stiltegebied, afgemeerd midden in de natuur. Met de loopbrug is elk vlot met de wal verbonden. De stilte en het uitzicht is overweldigend, en ’s nachts is het hier nog echt donker. Het is een uitgelezen plek voor mensen die van de natuur houden en tot rust willen komen. Iedereen kan het verblijf op zijn eigen manier invullen. Wandelen, fietsen, vissen, roeien of lekker in alle rust een boekje lezen, het kan allemaal. Voor info en beschikbaarheid klik verder.