Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom zijn vier fysiek uitdagende mountainbike routes uitgezet. Heerlijk ontspannen door inspanning! 

Download routefolder met onderstaande 4 routes.

Boslust route (16,3 km) is een ideale route voor de beginnende MTB-er die kennis wil maken met de sport. In deze route zitten nagenoeg geen heuveltjes, wel veel vals plat. De route loopt door heidevelden en dichte naaldbossen welke veel afwisseling bieden.

Halsteren route (5 km) heeft moerassige ondergronden en abrupte hoogteverschillen. Dit omdat de route is aangebracht op de aarden fortificatie en het inundatiegebied (overstromingsgebied) van de West-Brabantse Waterlinie en rond het ven de Grote Melanen. Rijdend op en langs het vestingverleden van Bergen op Zoom en haar omgeving (Fort de Roovere en Pinssen en de Liniewal) biedt deze route een extra dimensie en uitdaging. Vooral tijdens de wintermaanden is deze route voor velen een fysieke uitdaging.

Bergse Heide route (4,6 km) is bedoeld voor de meer ervaren mountainbiker en wordt als technisch uitdagend beschouwd. De route is heuvelachtig en vooral in het losse zand vergt dat veel vaardigheid van de fietsers.

Col du Kragge (5,3 km)
Waar vroeger de Bergse vuilstort lag, is nu een uitdagend parcours gerealiseerd in een prachtig natuurgebied. Het hoogste punt is 30 meter en daarmee meteen het hoogste punt van de Brabantse Wal. De totale route is ruim vijf kilometer met scherpe bochten, hindernissen en steile paadjes zigzag over de berg. 

De routes zijn uitgepijld en dit is ideaal. Je volgt simpelweg de bordjes met driehoekje en twee bolletjes, het internationale mountainbike symbool, en voor je het weet slinger je van bocht naar bocht over de single tracks.