Rondleiding Waterschans

De Waterschans is klaar! Wandel mee op en rondom de Waterschans onder begeleiding. Vertrekpunt is het infopunt in de hal van Jachtbouwer Bruijs aan de Havendijk. 

De Waterschans is oud. In 1584 is opdracht gegeven voor het maken hiervan en het diende als verdedigingswerk en huis…

De Waterschans is klaar! Wandel mee op en rondom de Waterschans onder begeleiding. Vertrekpunt is het infopunt in de hal van Jachtbouwer Bruijs aan de Havendijk. 

De Waterschans is oud. In 1584 is opdracht gegeven voor het maken hiervan en het diende als verdedigingswerk en huisvesting van zo’n 300-400 soldaten. De Waterschans was daarna vooral bekend als oesterkwekerij, kreeftenpark en ondertussen rukte de industrie op. Het gebied is de afgelopen jaren gereconstrueerd volgens de tekeningen die gevonden zijn van rond 1880. Tijdens de voorbereidingswerkzaamheden kwamen oesterputten uit de 19e eeuw tevoorschijn. Deze zijn met de reconstructie weer zichtbaar gemaakt, er loopt een wandelpad langs. Het oostelijk stuk dam is benut om vanaf de buitenwal via fietspad en voetpad naar de terre van het fort te wandelen. Dit kan via een brug en een doorgang in de omwalling van het fort. Ook dit fort is heel herkenbaar qua vormgeving en lijkt op het Ravelijn, Fort de Roovere, Fort Henricus en Beneden-Sas. Op deze manier proberen de gemeenten de West Brabantse Waterlinie met elkaar te verbinden en te versterken.

De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur.

Reserveren
Deze rondleiding reserveren? Bel of mail VVV Brabantse Wal voor informatie of reserveringen. 

Prijzen

  • € 24,00 basistarief t/m 6 personen
  • € 4,00 per persoon, vanaf 7 personen
  • € 2,00 kinderen t/m 12 jaar, vanaf 7 personen.
  • Exclusief reserveringskosten. Op al onze reserveringen zijn de Algemene VVV Voorwaarden van toepassing.

Neem alvast een kijkje

Locatie