Natuurpoort Benedensas

Contact

Adres:
Beneden Sasweg
4655 ST DE HEEN
Plan je route
Afstand:

Benedensas is gelegen aan de monding van de Steenbergsche Vliet. Het sluizencomplex behoort tot de meest bijzondere monumentale waterwerken van ons land. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan.
De oude robuuste sluisdeuren en de vriendelijke sluiswachterhuisjes bieden een prachtig uitzicht op het Volkerak en de buitendijkse natuurgebieden Slikken van de Heen en Dintelse Gorzen. De Slikken van de Heen aan Brabantse zijde is een voor bezoekers niet toegankelijk. De Dintelse Gorzen zijn echter wel te bezoeken voor de wandelaar. Natuurmonumenten heeft hier een wandelroute uitgezet die het mogelijk maakt om deze schitterende en unieke natuur van dichtbij te beleven.
Naast de sluis staat een oude bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Deze is destijds door de Duitsers aangelegd als onderdeel van de zogenaamde 'Atlantikwall' en diende als verdediging tegen mogelijke aanvallen vanuit het tegenwoordige Volkerak. Tegenwoordig is het Informatiecentrum voor de West Brabantse Waterlinie hier gevestigd.

Neem alvast een kijkje

Locatie