West Brabantse Waterlinie

De West Brabantse Waterlinie is dé bakermat van de inundatietechniek. Door grote delen van het laaggelegen land tussen Steenbergen en Bergen op Zoom onder water te zetten, werd in de 17de en 18de eeuw een haast onneembare horde opgeworpen voor met name de Spaanse en Franse troepen. Dankzij het subsidiëringsprogramma Landschappen van Allure van de provincie Noord-Brabant is de West Brabantse Waterlinie als onderdeel van de Zuiderwaterlinie de afgelopen jaren in ere hersteld om inwoners en bezoekers een unieke, recreatieve ervaring te bieden. Ontdek én beleef de rijke (militaire) historie, de cultuur, de natuur, het water en de architectonische hoogstandjes. Vandaag én in de toekomst.

De West Brabantse Waterlinie komt terug in de Brabantse Wal, een Landschap van Allure. Neem alvast een kijkje vanuit de lucht.  Wil je meer weten over het project? Kijk dan op West Brabantse Waterlinie.

Ontdek de West Brabantse Waterlinie met een fiets- of wandelroute. Voor meer informatie kijk dan op de website en download de app. Liever op stap zonder telefoon? Koop dan een van de vier routes bij VVV Brabantse Wal voor €1,50 per stuk.