Snoepwinkeltje

Diana: ‘Dit moet de huiskamer van de Steenbergse kinderen worden’
Snoep, snoep en nog eens snoep, zover het oog reikt. Kleuren, honderden kleuren… Welkom in ‘t Snoepwinkeltje van Steenbergen! Aan de overkant van dit gezellige adresje ligt de gelijknamige escaperoom, waarmee het avontuur voor de Steenbergse Diana Hendrikse allemaal begon.

Al vaak bezocht Diana een escaperoom met vrienden, voordat ze op het idee kwam er zelf een te beginnen. Diana: “Ik weet nog dat we in de auto terug naar huis zaten en ik tegen een vriendin zei: ‘Wat zou ik graag eens achter die camera’s zitten en de mensen in de kamers bestuderen’. Niet helemaal vreemd, met mijn diploma Orthopedagogiek op zak. Ik heb jarenlang kinderen begeleid en onderzocht. Mijn interesse in de psyche van de mens is er altijd al geweest en juist dat observeren van mensen vind ik zo leuk.”

Escaperoom voor gezinnen
Die bewuste autorit begon er iets te borrelen bij Diana. “Na meerdere escaperooms te hebben gedaan, wist ik ineens ook: ik wil een escaperoom, maar dan toegankelijk voor gezinnen met kinderen.” Een mooie uitdaging volgde, want hoe maak je een escaperoom interessant voor zowel kids al volwassenen? “Daar heb ik goed naar gezocht. Er zitten zeker lastige elementen in verwerkt, maar ook makkelijke, voor de kinderen. Als er echt hele jonge kinderen meedoen, zorg ik dat er wat extra spullen op een makkelijke plek verstopt liggen, zodat zij de euforie van de escaperoom ook ervaren.”

Inmiddels is de Markt van Steenbergen niet alleen een escaperoom in de sfeer van een snoepwinkeltje rijker, maar ook een snoepwinkeltje zelf. “Steeds vaker kreeg ik in de escaperoom te horen dat mensen het jammer vonden dat ze er geen snoep konden kopen. Of er waren kinderfeestjes, maar mensen misten de ruimte om even met z’n allen te zitten en na te kletsen. Dat bracht mij op het idee om naast de escaperoom ook echt een snoepwinkeltje te openen, aan de overkant. Inmiddels weten al behoorlijk wat mensen ons te vinden, vooral de jeugd komt vaak aanwaaien. Laatst nog kwam er een jongetje binnen. Hij zei tegen me: ‘Vandaag heb ik geen centjes bij me, maar ik kom gewoon even kletsen’. Kinderen voelen zich hier thuis, dat is mooi. Ik hoop dat dit de huiskamer van de Steenbergse kinderen wordt.”

Herinneringen aan vroeger
Het ondernemen is Diana niet vreemd. Jarenlang runde ze een kinderopvang. Toen ze daarmee stopte omdat het te groot werd, volgde er een zwaar jaar voor haar, waarin ze niet goed wist welke kant ze op wilde. Diana: “Tot het idee van de escaperoom op popte. Nu doe ik iets waar ik mijn ziel en zaligheid in kan steken, met alleen maar blije mensen om me heen. Ook de volwassenen die hier komen zijn altijd vrolijk. Vaak hoor ik dat men in dit winkeltje terugdenkt aan vroeger, toen dit soort winkeltjes nog overal te vinden waren.”

Stilzitten doet Diana voorlopig dan ook niet. “Steeds weer zie ik nieuwe kansen voor het winkeltje en de escaperoom. Inmiddels is er achter het winkeltje een ruimte waar kinderen hun kinderfeestje kunnen vieren. Er staat een suikerspinmachine, een popcornmachine, ze kunnen snoeptaarten maken en ga zo maar door. Ik wil hier ook workshops gaan geven, bijvoorbeeld workshops in kindertraktaties maken. Eigenlijk schieten er bij mij altijd wel weer leuke, nieuwe ideeën te binnen. Ik ben blij dat ik nu weer iets kan doen waar ik echt happy van word!”

www.escaperoom-snoepwinkeltje.nl

juni 2020