Plattelandswinkel Het Geleg

“Onze dochter maakt vijf verschillende recepten die wij met de hele familie mogen proeven. De lekkerste serveren we in onze winkel." Verse (pasta)salades maken, Hildegard is er dol op. Met passie bereidt ze iedere ochtend de lekkerste gerechten die dagelijks vers in Plattelandswinkel Het Geleg liggen. “Daar komen mensen echt voor langs”, zegt trotse moeder Irmgard Michielsen. Vol passie vertelt ze over haar familiebedrijf waar ze iedere dag gasten verwelkomen in hun winkel vol verse specialiteiten.

Hoe is het idee van deze eigentijdse plattelandswinkel ontstaan? 
Irmgard: “De winkel was een wens van onze drie dochters. We zitten met ons bedrijf al meer dan 25 jaar in de asperges en in april 2015 openden we de deuren van onze plattelandswinkel. Dit doen we samen met het hele gezin en dat voelt zo vertrouwd. Onze zoon heeft het interieur van de winkel bedacht. Op een eigentijdse manier heeft hij het heel sfeervol ingericht, daar krijgen we veel complimenten over. Ik vind het erg leuk om verse jam en tomatenpuree te bereiden. De laatste tijd komen gasten steeds vaker naar de winkel voor gezonde producten, zonder suikers. We verkopen ongesuikerde muesli, rijstepap en een klein assortiment van bioproducten. De groenten en fruit als tomaten, aardbeien, prei en broccoli komen recht van het land. Het is zo fijn dat we hier alles vers kunnen verkopen.”

Hoe zien jullie dagen er in het hoogseizoen uit?
Irmgard: “Dan zijn we druk met van alles. In de aspergetijd is het belangrijk dat we blijven steken. Veel mensen willen genieten van een lekker gerecht met asperges en dat willen wij onze gasten heel graag bieden. Daarom hebben we in deze tijd ruimere openingstijden en zijn we zeven dagen per week open. Je merkt dat ieder van ons z’n eigen ding heeft in het bedrijf waar die goed in is en als het nodig is helpen we elkaar een handje. Het is zo fijn dat we dit samen doen, dat maakt ons gezin heel hecht en daar genieten wij elke dag van.”

Wat is de reden dat gasten naar jullie plattelandswinkel op de Brabantse Wal komen?
Irmgard: “Gasten die hier komen zijn op zoek naar specialiteiten. Onze dochter is zo goed in het bedenken en bereiden van verse recepten. Zij maakt vijf verschillende gerechten die wij met de hele familie mogen proeven. De lekkerste serveren we in onze winkel. Dat varieert van groentesalades, pastasalades, rijstepap, quiches en in de winter maken deze zomerse gerechten plaats voor appeltaart, rode kool en erwtensoep. Alles komt vers van het land en dat proef je. Vooral in het barbecueseizoen komen mensen echt langs voor de verse salades!” 

Plattelandswinkel Het GelegHet Geleg 1, Ossendrecht