Bon bini, Bergen op Zoom! De verhalen achter de Bergse Boulevard
Voor een dagje strand hoeft men tegenwoordig niet meer naar de Zeeuwse stranden te rijden. Op de Boulevard van Bergen op Zoom is iedereen welkom voor een gezellige strandsfeer, inclusief een paar leuke horecastops. Wij spraken met de horeca-eigenaren op de Boulevard van Bergen op Zoom.

Frank van der Avert - Saus aan ’t Water
Voor Frank van der Avert kwam vijf jaar geleden een plek naast ’t Strandhuys op zijn pad. Toen nog een oud krotje, en ook van allure was aan de Boulevard nog niet echt sprake. Frank: “Maar ik zag meteen potentie. Mijn vrouw en ik besloten het over te nemen met het idee het aan een uitbater te verhuren. Na verschillende gesprekken bleek er bij iedereen steeds een reden om het niet te doen. Die mensen slaan zichzelf nu wellicht voor hun hoofd.”

Frank en zijn vrouw besloten het zelf te doen. “Eerst hebben we twee jaar gekeken wat we ermee wilden. Vanaf dat moment wisten we: het moet een hippe locatie worden, met Ibizavibes. Een locatie waar mensen heel even uit hun eigen wereld worden gehaald. Op dat moment werd ook het strand aan de Boulevard aangelegd, wat het hele sfeertje versterkte.”

Helaas komt juist op dat moment kanker op Franks pad. “Dan sta je op een tweesprong: wat gaan we doen? Ga ik het wel redden? Onze zoon Max was op dat moment bezig met zijn studie International Business & Management. We hebben hem toen voorgelegd of hij daarmee door wilde gaan of dat we hem speels zouden opleiden voor de overname van Saus. Dat werd het laatste. Max is nu voor velen het gezicht van Saus aan ‘t Water.”

Inmiddels is Saus in de regio bekend als ‘het Curaçao van Bergen op Zoom’. Frank: “De versiering komt ook daadwerkelijk uit Curaçao. En de bedjes op het strand met de parasols maken het af. Wij willen hier emotie verkopen. Al jarenlang run ik de Raayberg, een andere horecagelegenheid, waarmee ik onder andere in bruiloften faciliteer. Bij de Raayberg staat kwaliteit daarom altijd hoog in het vaandel; je hebt immers maar één dag een bruiloft. Datzelfde idee heb ik naar hier doorgetrokken: ik wil dat mensen dat ene moment echt genieten. Dat ene moment moet een goed moment zijn. Daarom is de beleving voor mij zo belangrijk, net als de kwaliteit van eten en ook het drinken.”

www.sausetenendrinken.nl

Thijmen van Gorkum - Timo’s
Vraag je ondernemer Thijmen naar zijn beeld van de Boulevard in Bergen op Zoom? Dan komen woorden als ‘potentie’ en ‘toerisme’ al snel bovendrijven. Thijmen: “Deze plek, aan het stadsstrand van Bergen op Zoom, is wat mij betreft uniek. Toen ik hoorde dat dit pand leeg kwam te staan, ben ik daar dan ook meteen op ingesprongen.” In hartje coronatijd opende Thijmen op de Boulevard Timo’s, een plek waar iedereen van ‘s ochtends 10.00 tot minimaal ‘s avonds 22.00 welkom is. Voor een kop koffie, een borrel, lunch of diner. “Daarbij heb ik uiteraard gekeken hoe ik me kon onderscheiden van de twee andere heren en dat is volgens mij goed gelukt. We trekken met de drie zaken onderling goed op en zorg dat we niet in elkaars vaarwater gaan zitten.”

Voor de toekomst heeft Thijmen alweer genoeg mooie plannen op de Boulevard. “Nu, in de zomer, staat er een mooi terras op het strand. In de wintermaanden, van oktober tot maart, ga ik hier een pop-up restaurant wegzetten, helemaal in winterse sferen. Met vuurkorven, schapenkleedjes en een glazen dak zodat mensen naar de neerdwarrelende sneeuw kunnen kijken als het zover is. Uiteraard gaan we die maanden heerlijke, winterse gerechten serveren. En mensen kunnen kiezen voor een winterse high tea. Of gewoon een lekker gluhweintje.” Daarnaast zullen Thijmen en zijn team zogenoemde ‘crazy waffles’ gaan verkopen: warme wafels die gasten helemaal naar eigen wens kunnen laten decoreren.

Het bedenken van mooie horecaconcepten is wat Thijmen het allerliefste doet. En met een café en een Italiaans restaurant elders in Bergen op Zoom al op zijn naam, is hem dat niet helemaal vreemd meer. “Als je het als horeca-ondernemer goed doet, maak je mensen blij. Het kan een heel dankbaar beroep zijn. Voor die gelukkige gasten, ga ik. Ik wil mensen met mijn concepten een mooie dag laten beleven.”

www.timosfoodbar.nl

augustus 2021