Tim Berendsen: ‘Ik wil hier een soort wintersportgevoel voor fietsers creëren. Dat en nog veel meer!’
Op een prachtige plek in de bossen van Ossendrecht, ligt Brasserie Abdijbos. Een plek waar jong en oud welkom is voor een lunch, borrel of het huren van een fiets. Binnenkort zijn ook feesten en trouwerijen hier meer dan welkom. Aan Tim Berendsen de taak om van deze vernieuwde plek een thuishaven te maken voor natuurliefhebbers. Hij vertelt er graag over!

Oorspronkelijk komt hij uit Dordrecht, maar sinds het moment dat Tim voet zette op Brabantse bodem, is hij verkocht. Tim: “Dat was een paar jaar geleden, toen ik voor de liefde naar Lage Zwaluwe verhuisde. Ik ontdekte hier wat echte rust is. In Brabant kon ik veel makkelijker die rust opzoeken dan in mijn vorige woonplaats. Maar ook de Brabantse cultuur spreekt me aan.” Dat Tim uiteindelijk zeven jaar geleden bij Hotel & Conferentiecentrum Bovendonk in Hoeven beland, is daarmee dus niet zo vreemd. “Ik wilde eigenlijk weer een eigen bedrijf opzetten, maar kon op deze fantastische plek in ondernemende vorm in dienst komen. Een kans die ik niet kon laten liggen.”

Trappistenbier in de Ossendrechtse bossen
Sinds kort mag Tim ook de Volksabdij in Ossendrecht tot zijn werkplekken benoemen, dat net als Bovendonk in eigendom is van het bisdom van Breda. “Vanaf het eerste moment dat ik hier kwam, ben ik om. Deze locatie is prachtig. En dat niet alleen: de mensen die hier komen dragen de plek ook allemaal een warm hart toe.” Met het nieuwe concept op deze plek willen Tim en zijn team een fijne plek creëren om te lunchen, borrelen of gewoon te genieten van de natuur. En dat alles in samenwerking met het trappistenbier van La Trappe. “Zo is er een spijs- en taplokaal en komen de bieren terug in onze gerechten. Dat valt al goed in de smaak!”

Kans voor horecastudenten
Tegelijkertijd wil Brasserie Abdijbos een plek zijn waar jonge talenten kans krijgen om zich te ontwikkelen. Tim: “We werken samen met opleidingsinstituten als Curio, TIO en Albeda. Horecastudenten krijgen hier de kans om het uiterste uit zichzelf te halen. Wij geven ze vertrouwen en veel vrijheid daarin. Bij de overname zijn ook twee stagiaires betrokken geweest. Na alles wat zij hier gezien hebben, zouden ze prima zelf een eigen bedrijf kunnen beginnen. Die ontwikkeling die ik bij de studenten zie, vind ik prachtig. Zij zijn onze toekomst, dat moeten we koesteren.”

Het wintersportgevoel
Op dit moment zijn Tim en zijn team van Brasserie Abdijbos nog volop in ontwikkeling. Zijn ambitie? “Bovenal moet het een plek worden waar voor ieder wat wils is. Kinderen kunnen er spelen, jongeren en ouderen kunnen genieten op het terras. Fietsliefhebbers kunnen hier hun rit eindigen en genieten van een koud biertje. Voor hen wil ik een apparaat aanschaffen waarmee ze hun fiets kunnen afspuiten na een tocht, en eventueel zelfs een douche die ze kunnen gebruiken, om vervolgens met een La Trappe op het terras te ploffen. Dat geeft mij een beetje het wintersportgevoel. Het leuke aan deze plek is dat de sky echt de limit is. We kunnen hier nog zoveel kanten op.” Een andere missie van Tim is om het verhaal van de Volksabdij meer bekendheid te geven. “Daar wordt nu nog te weinig aandacht aan besteed. Een mooie missie voor onze toekomst. Uitgespeeld? Dat zijn we hier voorlopig nog lang niet!”

www.abdijbos.nl

augustus 2021