Opening VVV Informatiepunt Steenbergen

maandag 15 juli 2019

Feestelijke opening VVV Informatiepunt Steenbergen
Op zaterdag 29 juni vond de feestelijke opening plaats van het nieuwe VVV Informatiepunt Steenbergen in de St. Gummaruskerk. Met de officiële presentatie van de Stads Herauten Steenbergen én het startschot voor de aansluiting van Steenbergen bij de Vereniging Nederlandse Vestingsteden. Het wordt een mooie etalage voor de vele recreatieve en verblijfsmogelijkheden in de gemeente Steenbergen én heel de Brabantse Wal.

Wethouder Esther Prent verrichtte de opening van het VVV Informatiepunt, samen met de exploitanten: Ton en Jacqueline Gillesse van Primera De Gilles, waar al jarenlang een VVV Informatiepunt is. Buiten de openingstijden van het VVV Informatiepunt in de Gummaruskerk, kunnen bezoekers en bewoners hier informatie inwinnen.

Etalage voor recreatieve sector
Het VVV Informatiepunt biedt lokale en regionale ondernemers nog meer gelegenheid om zich te presenteren. Zij zijn dan ook van harte uitgenodigd om hun promotiemateriaal aan te leveren. In het VVV Informatiepunt krijgen verenigingen ook nadrukkelijk de ruimte om hun activiteiten en evenementen te promoten. Interesse? Neem contact op met de gemeente Steenbergen via 140167.

Wil je ook de gemeente Steenbergen op de kaart zetten en helpen in het VVV Informatiepunt als gastheer of gastvrouw? Bel dan voor meer informatie met de gemeente.

Stads Herauten Steenbergen
Het VVV Informatiepunt wordt ook de uitvalsbasis van de onlangs opgerichte Stads Herauten Steenbergen, die sinds kort stadswandelingen verzorgen op aanvraag en op elke laatste zaterdag van de maand. De Stads Herauten Steenbergen zijn onderdeel van heemkundekring De Steenen Kamer, ondersteund door de gemeente en  “Ons Steenbergen”. De officiële presentatie van de 10 gidsen gebeurt door stadsheraut Ton Wennekers en wethouder Wilma Baartmans op 29 juni.

Klap op de vuurpijl
Met behulp van de Bergsche Battery uit Geertruidenberg werd letterlijk en figuurlijk het startschot voor de aansluiting van Steenbergen bij de Vereniging Nederlandse Vestingsteden verricht.  Dit gebeurde door voorzitter Willemijn van Hees van deze organisatie en burgemeester Ruud van den Belt. Het lidmaatschap van de VNV is één van de manieren waarop Steenbergen zijn rijke vestingverleden nieuw leven inblaast.

De totstandkoming van het VVV Informatiepunt Steenbergen is mogelijk gemaakt door het subsidietraject Landschappen van Allure van de provincie Noord-Brabant. In dit geval toegespitst op de West Brabantse Waterlinie en de functie van Steenbergen als recreatieve poort in dit gebied.

VVV Informatiepunt Steenbergen
Gummaruskerk, Westdam 83 (marktzijde)

Mei tm augustus woensdag tm zaterdag 11-16 uur
September en april woensdag vrijdag zaterdag 12-16 uur