Tentoonstelling 'Zonder boer geen voer'

‘Zonder boer geen voer’ is een reizende tentoonstelling die al op verschillende plekken in West-Brabant ie zien is geweest. Voor het eerst staat de opstelling echter in een supermarkt, zodat meer mensen dan ooit in aanraking komen met dit bijzondere verhaal.

Lokale boerengeschiedenis
Het doel van deze bijzondere tentoonstelling is om de lokale boerengeschiedenis, de lokale archeologische en historische onderzoek meer bekendheid te geven. Ook maakt de expositie duidelijk dat stad en platteland niet zonder elkaar kunnen; zonder boer geen voer!

Landbouw door de eeuwen heen
Er zijn verschillende ‘lees-, kijk- en doe-kisten’ die de bezoeker meenemen door de geschiedenis van onze voedselproductie. Het begint bij de eerste zelfvoorzienende boeren en eindigt bij de moderne precisielandbouw. De tentoonstelling vertelt een lokaal verhaal en de tentoongestelde archeologische objecten zijn daarom ook allemaal afkomstig uit de regio. Juist een supermarkt is een meer dan passend decor voor dit verhaal over landbouw en voedsel door de eeuwen heen.

Rondreizende expo
Het project reist 2,5 jaar door West-Brabant. De tentoonstelling zal op tenminste tien verschillende locaties, verspreid door de hele regio, te zien zijn.

Praktische informatie

Gratis toegang

Vanaf Dinsdag 6 februari 2018 tot Maandag 5 maart 2018

Dag
Zondag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

* Te bezoeken tijdens de openingstijden van de Jumbo.

Floraplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
4651 NC, Steenbergen Nb