Rondleiding Ravelijn Op den Zoom

Laat je rondleiden over het onlangs geheel gerestaureerde Ravelijn Op den Zoom. Een van de weinige overblijfselen van de roemruchte vestingwerken van Bergen op Zoom. De Bergse vesting was een belangrijk onderdeel van de Zuiderwaterlinie en bewaakte de toegang vanuit het zuiden naar Holland en Zeeland. Bij een bezoek aan het Ravelijn leiden gidsen van SBM je rond over dit vijfhoekig eilandje en bezoek je ook de kazematten.

In een presentatie vertellen de gidsen over de geschiedenis van de vesting; hoe heeft die zich ontwikkeld, wat was de functie, hoe zag het er uit en wat was de samenhang tussen de bastions, de ravelijnen, de lunetten, de mijngangen en wat was de functie van de opmerkelijke ondergrondse kruidkamers? Ook wordt de meer recente geschiedenis, na de ontmanteling van de vesting uit de doeken gedaan.

Het Ravelijn is beperkt toegankelijk voor minder validen; de kazematten zijn niet toegankelijk voor rolstoelers, mensen met een rollators of met een buggy.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 3.00
Kinderen Gratis toegang   t/m 12 jaar

De rondleidingen zijn mogelijk van 1 juli tot en met 28 oktober, iedere zondag om 13:00 uur en om 15:00 uur. Wil je zeker zijn van een plekje? Reserveren kan bij VVV Brabantse Wal tot de zaterdag voor de rondleiding 12:00 uur. Melden bij de ingang op de dag zelf is ook mogelijk maar vol=vol.

Vanaf Zondag 1 juli 2018 tot Zondag 28 oktober 2018

Dag Van Tot Van Tot
Zondag 13:00 14:00 15:00 16:00

Korneel Slootmanslaan Model.NdtrcItem.HouseNumber
4611 CR, Bergen Op Zoom