Prijsdansen

Het Prijsdansen in Nieuw-Vossemeer is een traditie die verbonden is met de kermis. Vermaak, dansen en muziek horen bij de kermis, ook in Nieuw-Vossemeer. Wat bijzonder is voor Nieuw-Vossemeer is dat de traditie van het dansen hier een bijzondere gedaante heeft aangenomen: het Prijsdansen dat altijd op Kermismaandag wordt georganiseerd in het café. ’s Ochtends vroeg verzamelen de paren zich om 09.00 uur in het eerste café en begint het met een kermisontbijt. Na het ontbijt volgt de inschrijving bij de juryleden en kan de wedstrijd beginnen. Het zijn eenvoudige dansen die gedanst worden, meestal een foxtrot, jive of een wals. Naar mate de dag vordert worden alle cafés aangedaan. De prijzen bestaan uit verschillende worstsoorten, die meteen worden aangesneden en verdeeld onder het publiek. Het Prijsdansen heeft een plek gekregen op de Nationale Inventaris van het Immaterieel Erfgoed in Nederland.

Maandag 14 september 2020 vanaf 09:00