Mattemburgh

Vanaf maandag 4 september 2017 is Orangerie Mattemburgh gesloten i.v.m. een grote verbouwing. In een notendop staat er het volgende op de planning:
Het noodgebouw in de binnentuin zal compleet worden vervangen door nieuwbouw. In het nieuwe restaurant komt een openkeuken concept voor een pure eetbeleving. Hierin wordt gebruik gemaakt van zelf gekweekte kruiden, bloemen, fruit en groenten die in de vernieuwde binnentuin met kas te vinden zijn. Voor het behoud van de bijzondere kuipplantencollectie wordt er een nieuwe winterberging gebouwd op het landgoed, nabij de oude orangerie. Het aanleggen van de nieuwe entree voor nieuwe Orangerie/winterberging met parkeerterrein. Deze komt naast de bestaande entree verderop aan de Beukendreef.

Landgoed Mattemburgh ligt ten zuiden van Bergen op Zoom en is eigendom van Brabants Landschap. Het oudste bosreservaat van ons land, waar al ruim 100 jaar geen onderhoud meer plaats vindt maakt onderdeel uit van het landgoed. Rond het landhuis ligt een park, waarin twee tuinstijlen zijn vertegenwoordigd: de ‘speelse’ Engelse Landschapsstijl en de ‘strenge’ Franse of Formele Stijl. De Landschapsstijl wekt de illusie van een rivierdallandschap. Verspreid in de gazons staan boomgroepen en solitaire bomen. Op een kunstmatige heuvel staat een wit theehuis, vanwaar drie zichtassen lopen. Het gazon wordt doorsneden door een slingerende, als het ware meanderende vijver. In de Franse tuin wordt tot uitdrukking gebracht dat de mens controle heeft over de natuur. De ijskelder onder het theehuis en de bunkers in het bos vormen de belangrijkste winterverblijfplaats voor vleermuizen in West-Brabant.

Wandelen
Er zijn 2 wandelroutes uitgezet door het bosgebied. De Franse tuin en Orangerie Mattemburgh zijn vrij toegankelijk. De Engelse tuin en het parkbos zijn niet vrij toegankelijk. Toegangskaartjes zijn te koop bij de orangerie waar tegenwoordig een horecagelegenheid is gevestigd.

Praktische informatie

Dag Van Tot
Zondag 10:30 16:30
Dinsdag 10:30 16:30
Woensdag 10:30 16:30
Donderdag 10:30 16:30
Vrijdag 10:30 16:30
Zaterdag 10:30 16:30

* Bovengenoemde openingstijden zijn geldig voor de periode mei t/m augustus. In de periode september t/m april zijn de openingstijden woensdag t/m zondag van 11.30 tot 16.30 uur.

Antwerpsestraatweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
4631 PN, Hoogerheide