Expeditie Zuiderwaterlinie

Expeditie Zuiderwaterlinie is een Brabantse elfstedentocht langs natuur, historie en cultuur. Van 19 t/m 29 juni voert dit wandelfeest je van Bergen op Zoom naar Grave, langs elf vestingsteden en hun ommelanden.

De mooiste en gezelligste vestingsteden van Nederland vind je langs de Zuiderwaterlinie. Tijdens Expeditie Zuiderwaterlinie duik je de spannende geschiedenis van deze militaire verdedigingslinie in, onderga je een culturele beleving, geniet je van lokale streekproducten en word je omringd door de stille natuur in het buitengebied. Expeditie Zuiderwaterlinie is 1 linie, 11 vestingsteden en 1001 ontdekkingen!

Dagelijks kan je kiezen tussen een langeafstand-etappe (±20 km) of een kortere recreatieve (±10 km). Kies je voor de lange afstand? Dan kies je voor de groene omgeving en wandel je op eigen gelegenheid. Sluit je aan bij de kortere etappe, dan wandel je in groepsverband. Onderweg vertellen gidsen over de geschiedenis van de Zuiderwaterlinie en is er aandacht voor het landschap. De etappes worden dagelijks gezamenlijk afgesloten met een (cultureel) programma. Verwacht spectaculaire gebeurtenissen en onverwachte wendingen!

Onderstaande etappes lopen over de Brabantse Wal:

Woensdag 19 juni
Fort de Roovere - Steenbergen
Bergen op Zoom - Steenbergen

Donderdag 20 juni

Dinteloord - Dinteloord
Steenbergen - Dinteloord

Vrijdag 21 juni

Dinteloord - Willemstad - Klundert

Meer informatie over de andere etappes vind je op www.expeditiezuiderwaterlinie.nl.

Praktische informatie

Gratis toegang

Ligneweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
4661 PM, Halsteren