In verband met de coronamaatregelen is het kantoor van VVV Brabantse Wal gesloten en werken de medewerkers thuis. Ook wij doen natuurlijk wat we het liefste doen: jullie inspireren over de Brabantse Wal. Daarom tijdens de lockdown iedere week een tip van een van onze collega`s. Deze week een tip van Yvonne Sleypen.

Vorige week lazen we de tip van Ilse op Fort de Roovere, een plek waar Yvonne ook vaak te vinden is: “Er zijn zoveel mooie plekjes op de Brabantse Wal! Ik kan moeilijk kiezen welk plekje voor mij het mooiste is. Ik ga vaak wandelen bij de Bergse Heide omdat het daar altijd een beetje als buitenland aanvoelt.” Samen met haar kinderen gaat ze er vaak heen: “Je kan er zo mooi wandelen en lekker de heuvels opklimmen met een mooi uitzicht!” Yvonne is niet de enige die dit mooie plekje ontdekt heeft: “Vooral ‘s ochtends heel vroeg is het nog lekker rustig en kom je weinig mensen tegen, helaas is dit stukje Brabantse Wal zo populair dat het op mooie warme dagen erg druk kan zijn.”

Ook gaat Yvonne wel eens naar Col du Kragge (het hoogste punt van de Brabantse Wal!): “Wij gaan ook vaak wandelen op een stukje onbekend terrein namelijk de voormalige Kragge, daar is het uitgestrekt en vanaf het uitkijkpunt heb je een mooi zicht over de Brabantse Wal.”

De Bergse Heide leent zich goed voor verschillende doeleinden: “Het gebied is veelzijdig voor zowel mountainbikers en wandelaars, of om lekker op het terras te zitten bij de Berk met een mooi uitzicht, kortom: er is voor ieder wat wils.”

Vergeet niet voor vertrek op de druktemeter te kijken van VisitBrabant.