In verband met de coronamaatregelen is het kantoor van VVV Brabantse Wal gesloten en werken de medewerkers thuis. Ook wij doen natuurlijk wat we het liefste doen: jullie inspireren over de Brabantse Wal. Daarom tijdens de lockdown iedere week een tip van een van onze collega`s. Deze week een tip van Miriam Witte.

Miriam is bijna iedere dag te vinden aan de Binnenschelde: "Ik woon zelf in de binnenstad van Bergen op Zoom, dus ik ben via de Kiek-in-de-Pot zo aan de Binnenschelde." Buiten dat ze daar in de zomer heerlijk op het terras zit, loopt ze regelmatig een rondje: "Het is ongeveer 7km, ik loop het rondje in ongeveer een uur en een kwartier. Je bent er dan echt even uit, je bent midden in de natuur en hebt een fantastisch uitzicht." Ook in de winter loopt Miriam er regelmatig: "Als het regent is het minder leuk, maar er zijn prachtige dagen en als het zonnetje schijnt is het al snel goed."

Niet alleen de natuur is er prachtig: "Als je vanaf de Kiek-in-de-pot rechtsaf langs het water loopt, kom je vanzelf uit bij de Waterschans. Dit is een gerestaureerd fort, en onderdeel van de Zuiderwaterlinie." De herkenbare architectuur van Ro&Ad is ook hier terug te vinden: "Je kunt het rondje een stukje verlengen met een extra rondje over het fort."

Na een rondje om het water kun je neerstrijken op een van de terrasjes: "Gelukkig is de lockdown bijna voorbij en kunnen we weer genieten van de horeca aan de boulevard." Niet alleen daar kun je neerstrijken: "Neem een handdoek of kleedje mee", zegt Miriam, "dan kun je op het strandje zitten of picknicken op de Kiek-in-de-pot". Ben je nog niet uitgelopen?: "Loop dan nog even naar de monumentale binnenstad van Bergen op Zoom, met een stadswandeling of natuurlijk op eigen gelegenheid!"