In verband met de coronamaatregelen is het kantoor van VVV Brabantse Wal gesloten en werken de medewerkers thuis. Ook wij doen natuurlijk wat we het liefste doen: jullie inspireren over de Brabantse Wal. Daarom tijdens de lockdown iedere week een tip van een van onze collega`s. Deze week Conny Jansen.

Een van de favoriete plekken op de Brabantse Wal van Conny is de Kraaijenberg: “Afgelopen week ben ik er twee keer geweest. Het gebied wordt beheerd door Brabants Landschap. Het fijne is dat ik er direct vanaf mijn huis op de Bergse Plaat naar toe kan lopen.”

Het uitzicht is weids met veel hoogteverschillen: “Je bent niet voor niets op de Brabantse Wal. De overgang van de oude zandgronden naar de wat jongere kleigronden richting Zeeland zorgen voor deze "wal".  Dit zorgt iedere keer weer voor een fantastisch uitzicht: “Dus wel af en toe stoppen en om je heen kijken hoor, wie weet zie je een bijzondere vogel." Zegt Conny. Maar, vervolgt ze: "Als je echt vogels wilt spotten kun je natuurlijk met je verrekijker naar de vogelkijkhut lopen.” Wil je echt een mooi uitzicht? Beklim dan de uitkijktoren: “Vanaf daar heb je uitzicht op het Markiezaatsmeer, een groot broedgebied voor talrijke vogels." Ook kinderen hoeven zich hier niet te vervelen: “Zij kunnen lekker ravotten en klauteren in het Klauterwoud.”

Een heerlijke habitat hebben de Ijslandse paarden die hier vertoeven: “Vaak trekken zij mijn aandacht als ze samen lekker rennen en spelen. Ik probeer vaak een fotootje te maken. Let wel... proberen, want ze doen lekker waar ze zin in hebben en lopen zo je beeld uit.” Conny laat weten dat dit sowieso een mooie plek is als je van dieren houdt: "Je kunt ook een kijkje nemen bij Hoeve Hildernisse, hier vind je nog meer dieren (zoals bijvoorbeeld varkens en geiten)."  

Er zijn diverse uitgezette wandelingen in dit gebied, de wandeling van het Brabants Landschap is Conny haar favoriete: "Dus tip voor deze week: wandelschoenen aan en gaan!"

Het natuurgebied is tijdens de lockdown vrij toegankelijk (kijk vooraf even op de druktemeter van VisitBrabant). Het bezoekerscentrum is vooralsnog gesloten.