Landal Greenparks bouwt in Bergen op Zoom een nieuw vakantiepark. Op de plek van de voormalige camping Heidepol aan de oostkant van Bergen op Zoom op de grens met Roosendaal komen 151 recreatiewoningen. Het is voor Landal het eerste vakantiepark in West-Brabant.

Het recreatiepark krijgt de naam Landal De Brabantse Wal. Er komen 105 recreatiewoningen en 46 tiny houses en lodges. De woningen worden ontwikkeld door Buitenplaats Bergen op Zoom Ontwikkeling B.V. en gaan medio juni in de verkoop voor bedragen tussen de 170.000 euro en 600.000 euro.  

Gemeenten, VVV's en ondernemersorganisatie HISWA-Recron zien het vakantiepark als een grote kans voor West-Brabant. Het is een boost voor het toerisme in Bergen op Zoom en Roosendaal. Het verrijkt het aanbod voor mensen die langere periode in deze regio willen verblijven.

De tiny houses en lodges zijn geschikt voor twee tot en met vier personen en de recreatiewoningen variëren in grootte van vier tot en met twaalf personen.  Landal GreenParks gaat het beheer en de verhuur van de recreatiewoningen verzorgen.

Bron: BNDeStem 3 mei 2021