Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 23 juni

Vaartocht naar de weervisserij

Dit jaar organiseert Stichting Behoud Weervisserij weer toeristische vaartochten naar de weervisserij op de Oosterschelde. Een bezoek aan de weren is een unieke gelegenheid - voor jong en oud - om de unieke en eeuwenoude vangstmethode op Bergse ansjovis van dichtbij mee te maken!

Een bezoek aan de weervisserij duurt ongeveer drie uur, gerekend vanaf de afvaart vanuit de Bergse Diepsluis.

In de haven van de Bergse Diepsluis ga je aan boord van het moederschip ‘Zwerver 3’. Deze breng je in een half uur naar één van de drie weren. Daar kun je overstappen op een sloep die bij het fuikgat voor anker gaat. De vissers gaan van boord om de vangst binnen te halen. Dit neemt ongeveer 45 minuten in beslag.

Na dit schouwspel vaar…

Na dit schouwspel vaart de sloep terug en ga je weer aan boord van het moederschip, die je weer terugbrengt naar de Bergse Diepsluis. Aan boord vertelt een deskundige gids je meer over de weervisserij en de omgeving.

• Regulier€ 27,50
  • Kinderen€ 20,00