zondag 24 juli

4671 PX DINTELOORD
Plan je route
Afstand:

Kom vroeg uit de veren en beleef de prachtige Dintelse gorzen bij het ontwaken van de dag. Op dit moment van de dag is de natuur op haar mooist. Het sluierende licht van de opgaande zon kleurt de voormalige schorren en slikken goudgeel. Geniet van de rust en stilte terwijl heel Nederland nog ligt te slapen.

Vele vogels laten zich vaak horen bij het krieken van de dag. De gids helpt je bij het herkennen van de vogels en hun bijzonderheden. In maart zijn de echte voorjaarstrekkers nog niet zo actief. Maar de meeste anderen zijn er gewoonweg nog niet. Maar een aantal wintergasten en standvogels zijn er echter nog wel steeds. Diezelfde vogels zie je ook een maand later én vooral veel meer voorjaarstrekkers.

Halverwege de zom…

Halverwege de zomer zie je al een aantal van de vroege gasten van het voorjaar niet meer. Die zijn dan al weer naar zuidelijker oorden vertrokken: de koekoek is vaak al weg, en ook de gierzwaluw kan zo maar ineens zijn verdwenen.

De vrijwillige boswachter voert je mee langs drooggevallen kreken en begroeide schorren van de Dintelse Gorzen. Leer de vogels kennen in de verschillende delen van de Dintelse Gorzen: de meer open gebieden, de bossen en langs het open water. Maar sta oog in oog met de imposante Schotse hooglanders en geniet tijdens de wandeling ook van de uitzichten over de Dintelse Gorzen en het Krammer Volkerak.

Tips en info van de boswachter tijdens het wandelen
- Het wandelen duurt ongeveer 2,5 uur
- Trek stevige waterdichte schoenen of (liefst) laarzen aan
- Neem je verrekijker mee
- De activiteit gaat door bij minimaal 5 deelnemers
- Kom je vanaf de parkeerplaats Beneden Sas, De Heen, houd dan rekening met 10 minuten extra tijd voor de sluisbrug.
- Deelname is altijd op eigen risico
- Honden mogen het gebied niet in!

• zondag 24 juli 202206.00 - 08.30 uur

• Kinderen€ 5,00