Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 10 december 2022

Kerststallentocht

Contact

Adres:
De Holle Roffel
Markt 20
4756 AL KRUISLAND
Plan je route
Afstand:

Er wordt weer een traditionele kersttocht georganiseerd door het ambachts- en gereedschapsmuseum De Holle Roffel in Kruisland. Het museum is nu al omgetoverd tot een waar kerstparadijs met ruim vijftig kerststallen, een arrenslee, diverse fraai versierde kerstbomen en een grote beeldengroep.

Meer dan honderd inwoners van Kruisland hebben zich aangemeld als figurant. In een twintigtal groepen zullen zij bijvoorbeeld een stukje opvoeren, iets zingen, muziek maken of een kraampje voor hun huis inrichten. In de Georgiuskerk is live kerstmuziek te horen, verzorgd door smartlappenkoor Gossi Nokki. Basisschool De Zonneberg voert een toneelstuk op.

Ook Dorpshuis Siemburg is geopend. Verder zullen veel bewoners van Kruisland hun ramen verlichten en versieren in kerstsfeer en kerststallen of waxinelichtjes in de tuin zetten. Op de markt staat een metershoge kerstboom.

Prijzen

  • Vaste prijs€ 2,00 incl. plattegrond en een consumptiebon voor een beker warme chocolademelk of een glas glühwein, te verkrijgen in het museum

Locatie