Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 27 november

Concerto d'Amsterdam met Geert Mak

Het jaar 1672 staat in Nederland bekend als het “Rampjaar”. De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden werd van drie kanten bedreigd: vanuit Frankrijk door Lodewijk XIV, vanuit Engeland en vanuit de Duitse bisdommen van Keulen en Münster.

Geert Mak weet als geen ander verbanden te leggen tussen de gebeurtenissen tijdens het rampjaar en de ontwikkelingen die hiertoe geleid hadden. Maar ook legt hij verbanden met het heden. 1672 is het verhaal van botsende ideologieën: de absolute monarchie tegenover de relatief vrije burgerrepubliek.

De voortreffelijkheid van de Zonnekoning, onze vijand, werd aan het Franse hof en algauw ver daarbuiten gevierd met muziek en dans. Heel Europa vreesde, maar bewonderde vooral de Franse koning en zijn hofcultuur, een bewondering die grote gevolgen heeft gehad voor de muziekgeschiedenis.

Concerto d’Amst…

Concerto d’Amsterdam speelt muziek uit Frankrijk, Engeland, Duitsland en natuurlijk Nederland, die een relatie heeft met het rampjaar 1672. Er zal muziek klinken van Sweelinck en Hacquart, van Biber, Purcell, Lully  en Charpentier. Het programma is een afwisseling van muziek en verhalen.

• van € 17,50 tot € 27,50