1 juli t/m 3 september

Match!

Een intieme ontmoeting van een topstuk uit het Rijksmuseum en een topstuk uit de provincie, eigen collectie. In de maanden juli en augustus gaan twaalf topstukken uit het Rijksmuseum op bezoek bij twaalf musea in Nederland.

Elk topstuk ontmoet in deze musea een verwant topstuk. Een intieme ontmoeting tussen twee kunstwerken. In het Markiezenhof is een match gemaakt tussen Gabriël Metsu uit de 17e eeuw en Siobhán Kaufman uit de 21e eeuw. 

Het zieke kind van Metsu is net als 'Een meisje in het blauw' van Verspronck een van de publiekslievelingen in het Rijksmuseum. Het zieke kind hangt grieperig op de schoot. Bij Siobhán zijn de verhoudingen omgedraaid. Hier verzorgt en draagt de dochter de moeder. Siobhán woont en studeert in Breda. Zij was finalist in het Tv-programma Rembrandt, 2022. Haar meesterwerk in de finale had als titel 'Loslaten', een intiem tafereel van moeder en dochter. 

Wanneer

  • Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 1 juli 2023 t/m 3 september 2023 11.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • Volwassenen€ 12,50
  • MJK (Museumjaarkaart)Gratis

Locatie