donderdag 6 oktober

Dans Dans

Dans Dans is terug! Op donderdag 16 december staan ze in Gebouw-T! En hoe! In deze moeilijke tijden, waarin intimiteit en nabijheid vol gevaar zijn, maakt Dans Dans de soundtrack van verbinding, communicatie, passie en samenhorigheid.

Dans Dans is het unieke muzikale verbond tussen Bert Dockx (Flying Horseman, Ottla), Frederic Jacques (Lyen…

Dans Dans is terug! Op donderdag 16 december staan ze in Gebouw-T! En hoe! In deze moeilijke tijden, waarin intimiteit en nabijheid vol gevaar zijn, maakt Dans Dans de soundtrack van verbinding, communicatie, passie en samenhorigheid.

Dans Dans is het unieke muzikale verbond tussen Bert Dockx (Flying Horseman, Ottla), Frederic Jacques (Lyenn en bassist bij Mark Lanegan) en Steven Cassiers (Dez Mona, DAAU). Sinds haar debuut in 2012 verbaast dit trio met muziek die onmogelijk in één vak te plaatsen valt. Instrumentaal, atmosferisch, meeslepend, geraffineerd en wild. Met al vier langspelers (‘Dans Dans’, ‘I/II’, ‘3’ en ‘Sand’), twee live-registraties (één 10 inch en een cassette) onder de arm en memorabele concerten op o.a. North Sea Jazz, Cactusfestival, Gent Jazz, Pukkelpop, Jazz Middelheim enz, bouwt Dans Dans met dit vijfde studio-album onvermoeibaar verder aan haar hoogsteigen muzikale universum. Ze bewijzen ook nu weer, schijnbaar achteloos, waarom het één van de meest intrigerende bands uit België en verre omstreken is.

Openend met de stemmige noir ritmes van ‘Cinder Bay’, probeert Dans Dans op ‘Zink’ een geheel eigen muzikale universum te construeren. ‘Naiad’ ontwart zich eerst in een verwoestende explosie van hevig feedback en wild, crashende drums alvorens subtiele elektronica en barokke art-rock met elkaar in botsing komen. Dans Dans’ eclectisme wordt dan weer mooi geïllustreerd op ‘Anemone’. Er ligt ontegensprekelijk een diepe, onderliggende filmische schoonheid in de muziek, een evoluerende duisternis en een voortdurend gevoel van angst en paranoia. Elders is ‘Ravine’ bedwelmend, provocerend en compromisloos, terwijl het zaligmakende ‘Shell Star’ een aanstekelijke verkenning is van hypnotiserende grooves, atmosferische geluiden en verbijsterende melodieën.

Producer Christine Verschorren (Philippe Catherine, Ivan Paduart) benadrukt in haar warme, radicaal analoge mix de wonderlijke fluïditeit van de muziek; het intrigerende samenspel; de subtiele verbanden; de diepe gelaagdheid. Muzikale stijlen en invloeden worden op organische wijze vermengd en gesublimeerd tot wat enkel nog Dans Dans-muziek kan genoemd worden. Dit is geen fusion, geen rock of jazz of ambient. Dit is de klank van de zoekende, intuïtieve mens; van een tijdloze, mysterieuze droom; van het hart, de buik en de ziel.

“Dans Dans zien is nooit meer vergeten. Meer zien de enige remedie”, aldus Written in Music.

Wanneer

  • donderdag 6 oktober 2022om 20.30 uur

Prijzen

  • van € 12,25 tot € 18,50

Locatie