Er op uit op de Brabantse Wal!

Een dagje uit met het bedrijf, met de vereniging, of zomaar met familie of vrienden? Leuk, zul je denken, maar hoe organiseren we dit? Voor jou misschien een hele klus, maar VVV Brabantse Wal is er om je daarbij te helpen. De Brabantse Wal biedt veel mogelijkheden; sportieve activiteiten, culinaire hoogstandjes, er op uit in de prachtige natuur of cultuur snuiven. Genoeg te doen dus! En de verschillende activiteiten in de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht zijn met elkaar te combineren tot een compleet verzorgde dag.
Voor een groot of klein gezelschap, voor jong en oud: de Brabantse Wal biedt unieke mogelijkheden en op maat gemaakt!

Cultuurhistorie & Stadswandelingen

Nieuwsgierig naar de rijke historie van Bergen op Zoom en omgeving? Ontdek Bergen op Zoom onder leiding van een gids van Stichting Bezichtiging Monumenten (SBM). Deze ervaren gidsen nemen je mee op ontdekkingstocht door het historische centrum van Bergen op Zoom. De stadswandeling is te combineren met een bezoek aan de monumenten van deze stad. In de St. Gertrudiskerk, Gevangenpoort, Synagoge, Ravelijn, Oude Stadhuis, De Maagd en Het Markiezenhof vertellen de gidsen over de historie. Sportievelingen kunnen de 183 treden van de Peperbus beklimmen voor een prachtig zicht over Bergen op Zoom.
Het rijke verleden van de Brabantse Wal zie je terug in de musea. De musea zijn bijzonder door hun collecties, maar ook door de locaties waar ze gevestigd zijn. Van voormalig stadspaleis (Het Markiezenhof), een klooster (Wilhelmietenmuseum), een monumentaal pand uit 1743 (Den Aanwas) tot aan een voormalige kerk (De Holle Roffel).

Natuur

Wil je genieten van al het moois van de natuur? Onthaasten en genieten van prachtige natuur kan met georganiseerde rondleidingen. Zoeken naar de tunnel in het Moretusbos, wandelen op Kortenhoeff en flaneren in de Engelse en Franse tuin op Landgoed Mattemburgh. De Brabantse Wal biedt een grote diversiteit aan natuur waarin je tot rust kunt komen. Misschien vind je het leuk om de omgeving te verkennen vanaf het water, ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Culinair

Ben je op zoek naar culinaire activiteiten zoals wijnproeven, zelf koken en daarna genieten van het diner? VVV Brabantse Wal biedt teambuilding activiteiten die naar meer smaken! Tijdens deze workshops maak je kennis maken met de typische producten uit de streek of ga je de strijd met elkaar aan om het meest originele gerecht. Wat voorop staat is natuurlijk nog altijd lekker eten in een mooie omgeving. Genieten dus!

Creatief

Zin om je creatieve kant te laten zien? Sieraden maken, bloemschikken of het in elkaar knutselen van een tassenhanger of kussenhoesje: in ieder van ons schuilt een kunstenaar. Tijdens de workshops voeren creativiteit en gezelligheid de boventoon. Je groep krijgt het gevoel er helemaal uit te zijn en je leert elkaar van een heel andere kant kennen! Doe een proef op je gevoel voor precisie met een workshop geitenzeepketting maken, of laat je artistieke kant zien tijdens het sieraden maken. Wellicht is de workshop bloemschikken wel meer iets voor het gezelschap. Of laat je verrassen door de workshop geitenkaasje maken. Deze workshops bieden voor ieder de kans om zijn of haar creatieve kant te laten zien.

Actief

Op een actieve manier de Brabantse Wal verkennen? De steps, fietsen en mountainbikes staan voor je klaar. Voor de echte sportievelingen bieden wij golfen, indoorskiën en -klimmen, en verschillende outdoor activiteiten. Of ga je liever met de hele familie op een fiets er op uit? Genoeg activiteiten om niet bij stil te hoeven zitten!

Laat je inspireren door het complete aanbod Groepsarrangementen.

Op al onze arrangementen zijn de Algemene VVV Voorwaarden van toepassing. Hiernaast bedragen onze reserveringskosten €7,50 t/m 2 onderdelen en vanaf 3 onderdelen €15,00