Zuiderwaterliniefestival

zondag 1 januari 2017

Ga jij mee op veldtocht?

Op 8 + 9 april kun je op bijzondere locaties langs de linie op avontuur. Stel je eens voor. De Zuiderwaterlinie als inspiratiebron en speelveld voor lokale toneelspelers, zangers, musici en dansers. In Ravenstein, Megen, Breda en Bergen op Zoom zijn routes samengesteld met theater, dans, muziek en poëzie. Elke route bestaat uit 4 à 5 voorstellingen van een kwartier over hoe mensen grenzen opwerpen, verleggen, bewaken en oversteken. Historische plekken als nieuwe bastions, maar dan van de verbeelding. Wie gaat er mee op veldtocht?

Programma Bergen op Zoom
Tijdens het Zuiderwaterlinie festival zijn er verrassende locatievoorstellingen met muziek, theater en dans over hoe mensen grenzen maken, verleggen, bewaken en oversteken. Geen enkele grens is absoluut en eeuwig. Ze worden steeds opnieuw vastgesteld, veranderd, verlegd, bewaakt en overgestoken. Ervaar dat op het Zuiderwaterliniefestival in Bergen op Zoom waar vroeger en nu samenkomt. Laat je meevoeren tijdens een wandeling in de bosrijke omgeving van Fort de Roovere en prikkel al je zintuigen. Diverse kunstenaars laten je het thema grenzen beleven. Kijk naar prachtige voorstellingen, luister naar opzwepende muziek, laat gedichten en dans op je inwerken, geniet van een paardenspektakel en sluit de avond af met een sensatie in de modewereld. Ontdek jouw grens op de Brabantse Wal.

Prijs € 10 p.p. per route, 2e route € 5 korting.
Reserveringen en kaartverkoop per route kunnen er 20-40 personen mee. Zeker zijn van een plaats? Reserveer dan gratis je tickets via de reserveerpagina. Bij de kaartverkooppunten kun je tot uiterlijk een kwartier van tevoren de entreebewijzen ophalen. Tijdens het festival kun je daar ook rechtstreeks een kaartje kopen.
Route info een route duurt ongeveer 1 1/2 uur. Voor mensen die slecht ter been of rolstoelafhankelijk zijn, is het festival niet zo geschikt. Er is in Breda een route speciaal voor kinderen.
Programma klik hier voor de programmaflyer Zuiderwaterliniefestival

Wil je meer weten over de cultuurhistorie en andere activiteiten in het gebied rondom de Zuiderwaterlinie kijk dan eens hier. Het Zuiderwaterlinie Festival is een nieuw festival voor en door bewoners van Brabant. Het wordt georganiseerd door kunstencentra Nieuwe VesteCultuurbedrijf Bergen op Zoom en Muzelinck.